دات نت نیوک
X

9 اشتباه رایج در مدیریت پول

9 اشتباه رایج در مدیریت پول
Posted: خرداد 25, 1398
Categories: مقاله
Comments: 0
Author: admin

9 اشتباه رایج در مدیریت پول - Common mistakes in money management

9 اشتباه رایج در مدیریت پول

توضیحات اصلی

اولین اشتباه : برنامه‌ریزی نکردن برای آینده
شما برای تمامی امور در زندگی خود می توانید برنامه ریزی داشته باشید، برنامه های کوتاه مدت تا یک ماه یا یکسال و برنامه های بلند مدت به صورت سه ساله، پنج ساله یا حتی ده ساله. بسیاری از مردم به اشتباه فکر می‌کنند برنامه‌ریزی برای آینده یعنی نقشه کشیدن برای دوران بازنشستگی! اما حقیقت این نیست. شما می‌توانید برای صاحب‌خانه‌ شدن، ادامه‌ی تحصیل یا سفر به سراسر جهان برنامه‌ریزی کنید. البته با گذر زمان و تغییر شرایط اولویت‌ها دستخوش تغییر می‌شود اما آدمی بهتر است همیشه به‌دنبال تأمین هزینه‌ی برآودن آرزوهایش باشد.

دومین اشتباه : نداشتن پس انداز برای مواقع ضروری
هزینه ها در زندگی متفاوت هستند اما برای اینکه بتوانیم آنها را مدیریت کنیم به یک برنامه ریزی خوب نیاز داریم. با مبلغی که هر ماه در حساب پس انداز خود قرار میدهیم میتوانیم پس از مدتی از آن برای هزینه های تحصیل، خرید وسایل مورد نیاز خود که هزینه های بیشتری دارند و یا برای مواقع ضروری استفاده کنیم. در اصل پس انداز کردن یک پشتوانه محسوب می شود.

در طول زندگی هر فردی ممکن است اتفاقات ناگواری از قبیل از دست دادن شغل، بیماری، خراب شدن ماشین، آتش سوزی، دزدی و غیره پیش بیایند، اگر پس اندازی برای گذر از این مشکلات ناگهانی نداشته باشیم، سختی های بسیاری را متحمل خواهیم شد. برخی از صاحبنظران معتقدند که همیشه به اندازه پوشش هزینه های 6 ماه زندگی خود پس انداز داشته باشید.

سومین اشتباه : غرق شدن زیر بار قرض قطعا وام گرفتن برای خرید خانه غیرمنطقی نیست. اما نباید برای خرید هر وسیله ای خود را درگیر پرداخت قسط و قرض کنید. متاسفانه برخی افراد هستند که روش های عجیبی دارند و برای مثال وام می‌گیرند تا وام دیگری را تسویه کنند! لطفا جزء این دسته نباشید و همواره سعی کنید در پرداخت اقساط و یا هر گونه قرضی تلاش کنید و هرچه سریع تر تسویه کنید و اگر مقروض نیستید، رویه خود را حفظ کنید . قرض های کوچک هم برخی اوقات روی هم جمع می‌شوند و یک‌باره تبدیل به یک کابوس می‌شوند. با شیوه‌های جدید انتقال وجه از طریق موبایل به موقع این قرض‌های کوچک را پرداخت کنید تا از شرشان راحت شوید.

چهارمین اشتباه : عدم تفکیک نیازها و خواسته ها همواره سعی کنید بین وسایلی که واقعا برای رفع نیاز ضروری خود خریداری می کنید با وسایلی که صرفا جنبه تزئینی دارند و یا از سر همان هوس و آرزو نشئت می گیرند، تفاوت قائل شوید و الویت بندی کنید وسیله موردنیاز، مثل مواد و مقدمات شام شب، اما خواسته ها، همان آرزوها و هوس های ما هستند، مثل قاشق و چنگال و بشقاب های لوکس و تزیینی که بسیاری از ما هزینه زیادی برای خرید آنها می کنیم و علاوه بر آن، هر چند سال یک بار هم دلمان را می زنند و به سراغ خرید چیزهای جدیدی می رویم که شاید در طول سال یک بار هم استفاده نکنیم!

پنجمین اشتباه: تمایل به خرید ارزان ضرب المثل "هیچ گرونی بی حکمت نیست،هیچ ارزونی بی علت" و ضرب المثل انگلیسی معروفی که می گوید: “ما آن قدر پول نداریم که چیزی را ارزان بخریم”. حاکی از آن است که همواره خرید ارزان خوب نیست و شما را مجبور می کند هزینه های جانبی زیادی را متحمل شوید. خیلی اوقات ارزان بودن یک کالا باعث جذابیت خرید آن می شود، اما وقتی به عمر و کیفیت و هزینه تعمیرات و نگهداری آن فکر کنید خواهید دید که ارزش خرید ندارد. البته حتما در هنگام خرید هر چیزی اعم از گران یا ارزان باید حواستان به نیازها و خواسته های واقعی تان باشد و با تحلیل آنها اقدام به خرید نمایید.

ششمین اشتباه: تنها خرید نکردن همراه بردن بچه‌ها، دوستانی که به خرید علاقه دارند و حتی دوستی که کاملا به تصمیم شما احترام می‌گذارد، ممکن است باعث شود پول اضافه خرج کنید. سعی کنید به توصیه ها و پیشنهادات فروشنده‌ی مغازه مبنی بر خرید یک جنس بخصوص توجهی نکنید. اگر سؤالی دارید مودبانه پاسخ‌ سؤال‌تان را گوش کنید، اما پیشنهادهای خریدشان را نشنیده بگیرید. اگر شما را تنها نمی‌گذارند، مغازه را ترک کنید و هر گاه تصمیم گرفتید برگردید.

هفتمین اشتباه: خرید بدون تحقیق قبل از خرید هر محصولی با ارزشی اعم از موبایل، ماشین، لوازم خانگی یا حتی وسایل کوچکتر و کم اهمیت تر، حتما در اینترنت بگردید، سایت های مختلف را ببینید، نظرات خریداران را بخوانید و بهترین و با کیفیت ترین و مناسبترین محصول را با توجه به بودجه و نیاز خود خریداری کنید که هم عمر طولانی داشته باشد و هم به بهترین نحو پاسخگوی نیازهایتان باشد.

هشتمین اشتباه: اول خرج می‌کنیم بعد پس‌انداز پس‌انداز کردن کار سختی است، نه؟ معمولا روال پس‌انداز به این صورت است که اول ماه پولی دریافت می‌کنیم، تا آخر ماه از روی این پول خرج می‌کنیم و در پایان اگر چیزی ماند، پس‌انداز می‌کنیم. اما آخرین قدم خوب پیش نمی‌رود و پولی در حساب ما باقی نمی‌ماند. یک روش جایگزین برای پس‌انداز وجود دارد: پولی به حساب ما وارد می‌شود، مبلغی مشخص را پس‌انداز می‌کنیم، با پول باقی‌مانده امورات خود را می‌گذرانیم. نگران این نباشید که پول باقی‌مانده کافی نباشد. اگر شرایط خیلی سخت شد، هنوز پس‌انداز خود را دارید. برای مثال، بسیاری از افراد به فروشگاه های مواد غذایی سر می زنند بدون اینکه لیستی دقیق از مواد غذایی که واقعا احتیاج دارند، تهیه کرده باشند. پس بهتر است قبل ازینکه نان، شیر یا میوه اضافه بخرید، یخچال و فریزر خود را چک کنید. اگر هربار که بطری شیر خراب شده، میوه های گندیده را در سطل آشغال می اندازید تصور کنید این پول شماست که به سطل آشغال می رود، نوشتن لیست را اضافه کاری نمی دانید. نوشتن لیست مواد لازم به شما کمک می کند بخشی از پول شما آزاد شود و صرف برنامه های دیگر بودجه مالی شما بشود.

نهمین اشتباه: عدم افزایش دانش و سواد مالی دانش و سواد مالی خود را همواره به روز کنید و از افراد متخصص مشاوره بگیرید

در دنیای اشخاص ثروتمند، دارایی های حقیقی به شکل های مختلف وجود دارد:

۱ – کاری که نیازی به حضور شخص نداشته باشد.

۲ – سهام

۳ – اوراق مشارکت

۴ – سپرده گذاری

۵ – املاک و مستغلاتی که درآمدزا باشد.

۶ – طلا و سکه و ارز

۷ – امتیازاتی که از دارایی های معنوی کسب می شود، مثل حق امتیاز موسیقی، کتاب و …

۸ – هر چیز دیگری که دارای ارزش باشد یا تولید درآمد و ارزش کند و بازار فروش دست به نقدی داشته باشد.

باید بدانید که شما باید سرمایه گذاری کنید و هنگامی که سرمایه گذاری شما به اندازه کافی رشد کرد و تولید پول کرد، می توانید از آن پول اضافی اتومبیل لوکس بخرید. این ماشین لوکس می تواند نتیجه و پاداش کار شما باشد. اشخاص برای آنکه بتوانند دانش مالی و نبوغ مالی خود را افزایش دهند نیازمند فراگیری چند مهارت اصلی می باشند تا درآمدهایشان به طور تصاعدی بالاتر رود. این مهارت عبارتند از: دانش مالی، مهارت شناخت بازار، اصول سرمایه گذاری و مهارت تامین منابع مالی. شرکت سرمایه گذاری نیکان با جمع آوری کادر متخصص تمامی این تجربیات را در اختیار شما می گذارد.

Print
Tags:
Rate this article:
1.0

Please login or register to post comments.